Vin d'orange serveres, som de fleste søde vine i Provence, som aperitif. Den serveres traditionelt også i forbindelse med jul og nytår. (Denne opskrift skulle give en 5-6 flasker vin, afhængigt af hvor saftige appelsinerne er. Man kan lave halv portion, men det betaler sig at lave nok, så noget kan ligge og lagre).
1 ½ l Cotes du Rhone rødvin
5 store appelsiner, skåret i kvarte
1 citron, skåret i ½ cm tykke skiver
1 stang vanilje
½ tsk reven muskatnød
280 g (cirka) perlesukker
3 dl ren frugtbrændevin/eau-de-vie (hvis det kan skaffes) eller 96% finsprit
Kom citron, appelsiner, muskatnød og vanilje stang i en stor glasbeholder sammen med rødvinen. Luk tæt til, og lad det stå i 40 dage. Filtreres gennem gaze eller fint lærred, og der tilsættes 100 g sukker pr. 1 liter væske. Lad sukkeret opløses, og hæld derefter den rene frugtbrændevin på. Luk igen tæt til, og lad det stå i yderligere mindst en måned, inden der drikkes af det. Denne vin bør opbevares på et køligt og mørkt sted. Den vil fortsætte modningsprocessen i 3-4 år og få en sherry lignende karakter.