Logo

Ål i spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
600 g små stegeål
1 spidskål eller savojkål
200 g ærter
20 g smør
1/2 l fløde 13%
 
Lage:
1/4 selleri
1/2 l vand
1 gulerod
2 skalotteløg
1 mellemstor persillerod
1 spsk sorte peberkorn
1 mellemstor porre (kun det hvide)
50 g sukker
saften af 2 citroner
salt, peber, muskat
 
Del kålen i 1/8 dele fra top til rod og fjern så meget af stokken, så
kålen lige hænger sammen.
Kog kålen næsten mør i letsaltet vand.
Hæld vandet fra og tilsæt fløden, lad det småkoge til fløden har
konsistens som en letjævnet sauce.
Smag til med salt, peber og en anelse muskat.
Til lagen skæres grønsagerne i store terninger, lagen gives et opkog og
der skrues ned for varmen.
Læg ålestykkerne i lagen og lad dem koge ved svag varme i 15 min.
Fjern gryden fra varmen og lad ålene trække.
Bælg ærterne og lun dem i smørret uden at brune.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.529 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Soft og sweetMed god mavefornemmelse. Tilværelsen skal forsødes og hvorfor ikke gøre det med stil og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os