Logo

Ål Persilade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 –1 1/2 kg små ål gerne bundteål
ca. 1 dl mælk
1 – 1 1/2 dl hvedemel
salt, friskkværnet peber
ca. 1/4 tsk muskat
1 –1 1/2 dl olie til stegning
2 store bundter frisk persille
ca. 6 fed hvidløg
citronbåde
 
Drys de istandgjorte ål med salt, og lad dem trække 10 min. skyl og tør
ålene meget omhyggeligt, både ind og udvendig.
Skær ålene i ca. 7 cm. lange stykker.
Dyp hvert stykke i mælk og krydret hvedemel.
Brun ålestykkerne hastigt på hver side i rigeligt olie i stærk varme.
Dæmp varmen og steg ålene 5–7 min. på hver side.
Steg 10–12 stk ål ad gangen. Tag dem op med en hulske, og ryst olien godt af.
Læg dem på fedtsugende papir.
Hold ålestykkerne varme evt. i ovnen ved 100ºC, og ovndøren på klem, så
ålene ikke bliver bløde, mens resten steger.
Bland hakket persille og finhakket hvidløg.
Anret ålestykkerne i en stor dynge på et varmt fad, og drys
persilleblandingen over.
Server med citronbåde og evt. flødekartofler.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Syltede dessertkirsebærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os