Æblefyldet: 
3 æbler, gerne Belle de boskoop
2 tsk  kanel
2 tsk  rørsukker
 
Marcipanlåget: 
200 g  ren rå marcipan
 lidt flormelis 
 
Mørdej: 
100 g  margarine
170 g  hvedemel
2 spsk  sukker
1 tsk  salt
1,5 spsk  vand 
* Tilberedning
Mørdejen: 
Margarine smuldres med fingrene i melet tilsat salt og sukker. 
Der må ikke være klumper af margarine tilbage. 
Saml dejen med vandet. Lad dejen stå i køleskab i mindst en time inden brug.  
Mørdejen tages ud af køleskabet og rulles ud til en stor pandekage, ca. ½ cm tykke. 
De runde bunde stikkes nu ud med en stor te-kop eller en glasskål med en diameter på ca. 8 cm. 
Bundene bages i ovnen ca. 15-20 minutter ved 220ºC. 
Æblefyldet: 
Æblerne skæres ud i store  stykker, ca. 2 cm på alle sider, og kommes i en passende gryde sammen med kanel og sukker. Æblerne varmes op, indtil det bliver til en meget grov æblekompot. 
Æblestykkerne skal stadig være hele , når kompotten er færdig.  
Æblefyldet afkøles. 
Marcipanlåget: 
Marcipanen rulles ud med flormelis til en stor pandekage med en tykkelse på ca. ½ cm. 
Og der stikkes låg ud med en diameter på 20 cm, brug en større glasskål til dette. 
Nu anrettes æblekagerne på portionstallerkener. 
Mørdejsbunden placeres midt på tallerkenen. 
Æblefyld kommes på bunden i en passende mængde, der må gerne være top på. 
Nu tages marcipanlåget og lægges henover desserten og presses godt op omkring æblefyldet, ligesom ved napoleonshatte. Desserten bages i ovnen ved 200ºC i ca. 5-10 minutter, til marcipanen er let gylden. 
Den varme dessert serveres med lidt vaniljeis og friske frugter, fx blommer. 
Drys lidt flormelis henover den varme dessert inden servering.