6 mellemstore æbler, skrællede, udkernede og skivede 
5 dl friske eller frosne tranebær 
2 ½ dl sukker 
1 tsk reven appelsinskal 
½ tsk stødt ingefær 
 
Smuldredej: 
½ dl hvedemel 
½ dl havregryn 
½ dl farin 
2 spsk finthakkede valnødder (valgfrit) 
¼ tsk stødt ingefær 
¼ tsk stødt muskatnød 
3 spsk smør eller margarine 
1 spsk honning 
smør til fadet
 
Sæt ovnen på 200ºC. 
Smør et ovnfast fad med smør.
Bland hvedemel, havregryn, farm, valnødder, ingefær og muskat i en skål. 
Bland godt. 
Rør smør og honning i melblandingen ved hjælp af en gaffel, til det bliver en smuldredej. 
Stil til side.
Bland æbler, tranebær, sukker, appelsinskal og ingefær i en skål. 
Læg blandingen i det ovnfaste fad og drys smuldredejen over. 
Bag i ovnen til dejen er gylden og æblerne møre, 30-40 min. 
Lad det svale let og servér i portionsglas eller på tallerken.
  
Tips: Prøv at servere desserten med denne delikate creme: 
Let philadelphiaost, eller anden cream cheese, røres ud med et par 
spiseskefulde ahornsirup. 
Bland hakkede pecannødder eller valnødder i.