800 g æbler, skrællede og udkernede
250 g figner, skåret i både
175 g tomater i både evt. fra dåse
100 g løg, hakket
100 g rosiner, hakkede
2 store fed hvidløg
30 g chili, friske stærke finthakket
15 g ingefær, frisk finthakket
2 dl æbleeddike
200 g rørsukker
100 g pinjekerner, ristede
1 spsk rapsolie, koldpresset
3 tsk kanel
2 tsk paprika
1 tsk fennikel, frisk knust
1 tsk sennepsfrø, frisk knust
1 tsk spidskommen, frisk knust
5-6 stk stjerneanis
3-4 stk kanelstænger
salt og peber
Løg, hvidløg, ingefær og chili kommes i den varme olie til løgene er klare, derefter tilsættes resten af ingredienserne, undtagen de ristede pinjekerner.
Der koges til det har den ønskede konsistens. ca. 1 ½ time.
Ca. 10 min før chutneyen er færdig tilsættes pinjekernerne.
Der bruges selvfølgelig såvidt det er muligt friske danske økologiske råvarer, gerne fra egen have. (måske lidt svært i denne ret)
HUSK at smage på retten hele vejen igennem forløbet, for at rette til med div. kydderier, dette giver den helt rigtige personlige udgave af chutneyen.
Dette gælder forøvrigt ved alt madlavning, hvis du ikke smager på retten bliver den noget sjusk.