
 
Revet æble og
havregryn gør bollerne dejligt saftige. Nyd dem til morgenmad, mellemmåltid
eller som tilbehør. Dem skal du helt sikkert prøve.
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20 min. Fryse-egnet. 12 boller
 
# Ingredienser til Æbleboller med
græskarkerner:
25 g gær 
1½ dl yoghurt 
1 dl havregryn 
1 tsk groft salt 
350 g hvedemel 
1 æble 
Pynt: 1 æg 
50 g græskarkerner 
*
Sådan laves Æbleboller
med græskarkerner:
Smuldr gæren ud i 1½
dl lunkent vand og tilsæt yoghurt, havregryn og salt. 
Tilsæt gradvist
melet og ælt dejen, til den er glat og smidig og slipper bordet. 
Riv æblet groft og
ælt det i dejen. 
Lad den hæve
tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time. 
Form 12 boller og
sæt dem til efterhævning i 30 min. på en bageplade med bagepapir. 
Pensl med
sammenpisket æg og drys med grofthakkede græskarkerner. 
Bag bollerne i
midten af ovnen ved 225 °C i 15-20 min. 
Afkøl på en
bagerist. 
 
Tips: Hvis du vil
fryse nogle af bollerne, så læg dem i en frysepose, mens de endnu er lune, og
luk til. Så bliver de ikke tørre ved optøning. 
 
----------ooo OÔO ooo -----------