
 
Et saftigt og godt brød med revne æbler. Godt med smør og
evt. marmelade til te eller kaffe.
1 brød. Tilberedningstid: 25-30 min. Hævetid: 1½ time.
Bagetid: 30-40 min. Fryseegnet. 
 
#
50 g gær 
3 dl vand 
1 dl appelsinsaft 
2 tsk salt 
2 store æbler 
200 g grahamsmel (3½ dl) 
ca. 600 g hvedemel (10 dl) 
æg til pensling 
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand. 
Tilsæt appelsinsaft, salt og groftrevne æbler sammen med
grahamsmelet. 
 
2. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen
sammenhængende og smidig. 
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time. 
 
3. Ælt dejen let sammen og form den til et brød. 
Lad brødet efterhæve på bageplade beklædt med bagepapir i en
½ time. 
 
4. Pensl brødet med sammenpisket æg og drys evt. lidt
grahamsmel eller solsikkekerner på. 
Bag det midt i ovnen ved 200-225 °C i 30-40 min. 
Serveres med smør og evt. marmelade til te eller kaffe.