500-750 g saltet flæsk og bacon 
500 g æbler 
Sukker efter smag 
Stegefedt fra tilberedningen 
 
Baconen skæres i ca. ½ cm tykke skiver, der steges lysebrunt på en pande. 
Fedtet hældes fra i en skål løbende. 
Det saltede flæsk befris for sværen og skæres i strimler på størrelse som pommes frites. 
Steg også flæsket og hæld fedtet fra, så kødet bliver sprødt. 
Bacon og flæsk holdes varmt, mens æblerne laves. 
Æblerne skylles, deles i fire dele og kernehuset fjernes. 
Derefter skæres æblestykkerne til tynde både og steges møre i fedtet fra flæsk og bacon. 
Drys sukker over, men ikke for meget. 
Ved serveringen lægges bacon og flæske strimlerne oven på æblerne i et fad og der serveres rugbrød til. 
 
Et sikkert hit ved julefrokosten på Djurs er Æbleflæsk. Æbleflæsk kan laves på mange måder, men denne er helt speciel.