
 
Hvem siger, at gløgg skal serveres i krus? Gør anretningen
mere festlig og hæld den i vinglas. Her får du opskriften på æblegløgg med
ingefær og timian 
Tid: 20 minutter. Antal: 6-8 kopper
 
# det skal du bruge:
2 cm frisk ingefær
10 timiankviste
1,2 l syrlig æblemost
150 g soltørrede tranebær
1½ dl calvados
2 grønne æbler
 
Ved servering:
frisk timian
evt. lakridsrødder
* 
 
Sådan laver du æblegløgg med ingefær og timian:
Skræl ingefær, og skær det i tynde strimler. 
Bind timiankvistene sammen med madsnor. 
Bring forsigtigt æblemost, tranebær, ingefær og timian i kog
i en gryde. 
Sluk for varmen, og lad blandingen trække i 10 minutter. 
Smag til med calvados. 
Skyl æblerne, skær dem i tern uden kernehus, og lad dem
varme med i gryden. 
Sigt evt. krydderier og timian fra. 
Servér straks med frisk timian og evt. en lakridsrod i
glasset.