¾ kg  æbler, i små tern
1 ½ dl  mild olie fx raps- 
1 dl  yoghurt, A38 eller andet surmælksprodukt
275 g  sukker
150 g brun farin
korn af ½ stang vanilje
100 g  valnødde-, pecannødde- eller hasselnøddekerner
275 g  hvedemel
1 spsk  bagepulver
1 spsk  kanel
¼ tsk .stødt kardemomme
¼ tsk  nelliker
¼ tsk  tørret knust ingefær
4 æg
Tænd ovnen på 175°.
Rør olie, yoghurt, sukker, farin og vanilje grundigt igennem. 
Hak nøddekerner fint fx i en foodprocessor. 
Sigt hvedemel, krydderier og bagepulver sammen.
Smør en springform med smør og drys den med lidt af de hakkede nødder.
Pisk æg i sukkerblandingen, et ad gangen skiftevis med melblandingen. 
Vend resten af de hakkede nødder i dejen. 
Hæld lidt dej i springformen, dernæst et lag æbler, så igen dej. 
Forsæt til formen er fyldt. 
Æbler øverst.
Sæt kagen i ovnen ca. 1 time eller til en kniv stukket i kagen og trukket ud, kommer ud uden dej på.
Tips:
Kagen kan også deles i to forme og bages i lidt kortere tid. Kagen kan udmærket fryses.