50 g smør 
1 stang vanilje 
revet skal fra en halv økologisk citron 
125 g sukker 
125 g hvedemel 
½ tsk bagepulver 
1 æg 
½ dl Vinsanto sherry eller anden hedvin 
4 æbler 
50 g rosiner 
50 g mandelflager 
flormelis 
 
Smelt smørret. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. 
Kom dem i smørret. 
Riv skallen af citronen og rør den i smørret. 
Bland sukker, hvedemel og bagepulver. 
Pisk smørret med æg og Vinsanto, rør melblandingen i. 
Skræl æbler, skær kernehuset fra og skær dem i tynde skiver. 
Rør forsigtigt æbler, rosiner og mandelflager i dejen. 
Dæk en tærteform på 27 cm med bagepapir i bunden. 
Bred æbledejen jævnt ud over papiret. 
Forvarm ovnen til 200ºC og stil kagen midt i ovnen i 25-30 min. til den 
er jævnt lysebrun ovenpå. 
Kagen bliver ikke ret høj.