150 g smør 
250 g sukker 
1 stang vanilje 
4 æg 
150 g hvedemel 
1 tsk bagepulver 
8 Ingrid Marie æbler 
50 g korender 
1 spsk kanel 
3 spsk perlesukker 
Smør 
Bagepapir 
Strøsukker 
1. Smør og sukker piskes hvidt med marven af vaniljen. Æggene røres i lidt af gangen, og til sidst vendes hvedemel og bagepulver i dejen. 
2. Æblerne skrælles og deles i 8 både hver, som befries for kernehus. 
3. Foer en flad bagebakke med smurt bagepapir og drys med sukker. Fordel dejen i bakken og læg æblebådene helt tæt over, så de dækker dejen og sidder godt "nede" i denne. 
4. Fordel korenderne over æblerne og drys med perlesukker, blandet med stødt kanel. 
5. Bag kagen i forvarmet ovn ved 175ºC i ca. 35. minutter, eller indtil dejen slipper en strikkepind uden, at der hænger rå dej på denne. 
Serveres lun med vaniljeis eller flødeskum. Man kan også koge æbleskræller og kernehuse i vand i ca. ½ time, hvorefter lagen sigtes fra, og koges ind til ca. 1 dl  Herefter tilsættes 100 gr. sukker og saften koges blank. Lad æblesiruppen køle af og denne kan så hældes ved æblekagen.