
 
Denne æblekage er lavet på en helt ny måde, nemlig på saftig
æblemos. Den er utroligt lækker og desuden meget let at bage. Ny klassiker •
Fuldkornsmelets kerne og skal indeholder mange fibre og mineraler. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 50 min. 10 stk. 
 
# Råvarer til Æblekage med smuldredej:
50 g blødt smør eller margarine 
1 dl mørk farin 
2 spsk vaniljesukker 
4 dl hvedemel 
1 tsk bagepulver 
1 æg 
3 spsk fløde 
reven skal af 1 citron 
 
FYLD: 
1½ dl æblemos 
2 æbler 
1 dl sukker 
2 dl fuldkornsmel 
½ tsk kanel 
75 g smør eller margarine 
2 tsk friskpresset citronsaft 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 175 °C. 
Smør en springform (24 cm i diameter) med fedtstof. 
 
2 Bland fedtstof, farin, vaniljesukker, mel, bagepulver, æg,
fløde og citronskal godt. 
Hæld dejen i formen og glat overfladen med bagsiden af en
våd ske. 
 
3 Fordel æblemosen over dejen. 
Udkern æblerne og skær dem i skiver. 
Læg æbleskiverne ovenpå æblemosen. 
 
4 Bland sukker, fuldkornsmel og kanel. 
Bland fedtstoffet i og gnid smuldredejen sammen med
fingrene, så fedtstoffet blandes godt med melet. 
Tilsæt citronsaften og drys smuldredejen ovenpå æblerne. 
 
5 Sæt kagen i ovnen og bag i 35 min, til kagen er gylden. 
Server den varm eller kold med lidt vaniljeis eller
vaniljesauce til. 
 
Tips & råd 
 
 
Bland smuldredejen ved at gnide mel, sukker og fedtstof
sammen med fingrene. 
Dette gør smuldredejen let og luftig. 
Prøv også at anvende rørsukker i smuldredejen, som giver en
kraftigere smag og en lidt anderledes konsistens. 
Du kan sagtens nedfryse smuldredej. Lav en dobbelt portion
og frys smuldredejen i passende portioner i fryseposer. Dejen kan fryses i op
til 2 måneder. 
Anvend smuldredejen til frugt- eller bærtærter. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 290 = kJ 1214 
Kulhydrat 46 g Protein 4 g Fedt 10 g (31 %) Fibre 2 g