
 
En smuldredej er simpel og kan laves hurtigt. Dejen bliver
ekstra sprød, hvis overfladen på det ovnfaste fad er ret stor. 
4-5 personer. Arbejdstid: ca. 20 min. Bagetid: ca. 20 min. 
 
#
4-6 store æbler 
5-10 g smør 
 
Smuldredej: 
75 g smør 
25 g hvedemel 
75 g muscovado sukker eller farin 
75 g grovvalsede havregryn 
Tilbehør: 
200 g cremefraiche 18% 
*
Vask æblerne, og riv dem med skræl på den grove side af et
rivejern. 
Kasser æbleskrogene. 
Læg de revne æbler i et jævnt lag i bunden af et ovnfast fad
smurt med smør. 
Bland små stykker koldt smør med mel, og smuldr det mellem
fingrene, til det ligner revet ost. 
Brug evt. en foodprocessor. Bland med muscovadosukker eller
farin og havregryn. 
Smuldr dejen hen over æblerne. 
Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min., til toppen er
sprød. 
Server desserten lun med kold cremefraiche.