De første æbler og den sidste citronmelisse. 
1 kg æbler, fx. James Grieves eller Filippa 
1 tsk kanel 
150 g sukker(efter smag) 
Dej: 
250 g koldt smør 
125 g havregryn 
125 g hvedemel 
125 g sukker 
ca. 1 dl  krydderurteblade, fx. citronmelisse, mynteblade, ananassalvie eller vaniljegræs 
1 knsp fint salt 
På toppen: hakkede mandler og lidt ekstra smør 
Skræl æblerne og skær dem i både. Vend med kanel og sukker. Kom blandingen i et smurt, ovnfast fad. 
Blend sukker, salt, citronmelisse eller mynte og hvedemel. Bland med havregryn. Skær smørret i tern og gnub det hurtigt ind til en letsmuldrende dej. På asserboegnen bruger de udøvende en skål med isvand til at dyppe fingrene i. På den måde hindres det at smørret bliver blødt. 
Bag ca. 50 minutter ved 200ºC. 
Server med cremefraiche 38%, vaniljeis eller flødeskum.