
 
Æbleskiver med kærnemælk som vor mormor lavede dem må være
indbegrebet af jul. Få vores slanke-opskrift her!
Tilberedningstid: 10 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryseegnet.
2 personer. Er du alene, så halver portionen.
 
#
50 g speltmel 
¼ tsk natron 
1 nip salt 
¼ tsk kardemomme 
1 nip vaniljekorn citronskal (øko) 
1¼ dl kærnemælk 
evt. 2 tsk sukrin (eller sukker)
5 g fedtstof til stegning 
*
 
Bland mel, krydderier og lidt revet citronskal. 
Rør mælk i og smag eventuelt til med sukrin. 
Smelt fedtstoffet i en varm æbleskivepande og fyld formene %
op med dejen. 
Når de er brune på den ene side, vendes de forsigtigt helt
rundt og bages færdige. 
Kom små stykker æble eller sveske i æbleskiverne, lige før
de vendes rundt. 
 
TIPS: Æbleskiverne kan også bages i muffinforme i ovnen. 
Beregningen er for ½ portion: Kalorier: 117 kcal. Protein 5
g (17%) Kulhydrat 20 g (67%) Fedt 2 g (16%) Kostfibre     0 g. 
 
MÅNEDENS SLANKETIP 
Husk, at der er forskel på hverdag og fest i julemåneden.
Pas på med at spise rester af den fede og søde mad igennem flere dage.