1 kg gulerødder i grove tern
2 porrer i grove tern
3 fed hakket hvidløg
Evt. 2 cm hakket frisk ingefær
2 spsk olivenolie
2 spsk karry
2 tsk stødt koriander
1,5 l vand
½-1 dåse kokosmælk, gerne light
1 appelsin - saften
Salt og peber
Evt. 10 g finthakkede mandler
Sauter gulerødder, porrer, ingefær og hvidløg i olie i nogle minutter sammen med karry og koriander.
Hæld vand på og bring i kog. Kog ca. 35 min.
Tilsæt kokosmælk, appelsinsaft og finthakkede mandler og kog igennem.
Tag gryden af blusset og blend med en stavblender.
Smag til med salt og peber og måske mere kokosmælk.
Lidt chiliolie er godt oveni, hvis du er til det stærke.
Server med brød, yoghurt naturel/cremefraiche og grønt drys, f.eks. karse eller persille.
--