
Hyldeblomstvinaigrette, lune beder, stikkelsbær, samt krydderurteolie, rogn og blomkål 
 
400 g økologisk laks
1 dl hvid soja
4 små majroer 
4 radiser 
4 små bolsjebeder
4 stikkelsbær 
1 buket blomkål 
Urter fra haven 
 
Laksen tages fra skindet og benene tages ud med en laksetang. 
Skæres i 4 skiver og marineres i den hvide soja i 2 timer inden servering. 
Lige før servering tilberedes laksen ved 45°C i ca. 15min. 
Grønsagerne skrælles, blancheres og varmes hver for sig i lidt vand og smør ved servering. 
Stikkelsbærrene skylles og deles i to. 
Blomkålen skæres i tynde skiver på en mandolin, og marineres i lidt krydderurteolie og salt. 
Laksen anrettes med urter fra haven, rogn og hyldeblomstvinaigrette. 
 
Hyldeblomstvinaigrette:
120 g æggehvide
270 g vindruekerneolie 
8 g salt 
30 g hyldeblomsteddike 
Alt blandes og blendes sammen med en stavblender. 
--