200 g varm ørredfilet 
1 spsk light mayonnaise 
1 dl syrnet mælkeprodukt (højst 1.5 g fedt pr. 100 g) 
peber 
2 blade husblas 
1 æggehvide 
4 skiver ferskrøget laks (ca. 200 g) 
250 g frisk spinat 
citron og salat til pynt 
 
Rør ørredfilet med mayonnaise, syrnet mælkeprodukt og peber til det er en jævn masse. 
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min. og smelt den herefter over et vandbad. 
Pisk den i fiskemassen 
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i fiskemassen 
Bred lakseskiverne ud på noget alufolie eller køkkenfilm så de danner et rektangel 
Skyl og damp spinaten og lad den dryppe grundigt af i en sigte 
Kom spinaten på laksen og bred ørredmoussen over 
Fold laksen stramt omkring spinat og ørredmousse og lad pakken stå i køleskab i mindst 3 timer 
Anret på salatblade med citronbåde til