Rugbrød - Lækkert fuldkornsrugbrød, der kun vinder ved frysning. 
1.dag: 
100 g knækkede hvedekerner 
400 g fuldkorns hvedemel 
100 g solsikkefrø 
50 g sesamfrø 
50 g hørfrø 
100 g klid 
150 g rugmel 
300 g knækkede rugkerner 
100 g hele hvedekerner 
100 g hele rugkerner 
100 ml surdej 
250 g sirup 
1 spsk salt 
1,5 liter vand 
2.dag: 
850 g rugmel 
150 g hvedemel 
6 dl vand 
1. Dag: 
Alt blandes. Skal hæve mindst 18 timer. 
2. dag: 
100 ml surdej tages fra og opbevares i køleskab. 
Tilsæt rugmel, hvedemel og vand til dejen og ælt grundigt. 
Dejen fyldes i tre forme og komprimeres godt. 
Skal hæve i ca. 4 timer. 
Snittes og pensles med 1 sammenpisket æg. 
Bages i formene i 1,5 time. 
Derefter bages brødene uden formene i ¼ time. 
Brødene er velegnet til frysning.