
 
Til 16 stykker: Tilberedning: 60 min. plus hævetid
 
130 g gær
2 dl lunken mælk
300 g hvedemel
30 g sukker
30 g margarine
½ tsk salt
600 g abrikoser
250 g brombær
80 g abrikosmarmelade
1 brev vaniljesukker 
flødeskum eller cremefraiche 
*
A. Gæren røres ud i lunken mælk.
Ælt det sammen med hvedemel, sukker, margarine og ½ tsk salt.
Lad dejen hæve i 20 minutter. 
Abrikoser halveres, udstenes og skæres i både. 
Brombær sorteres.
 
B. Dejen æltes igen grundigt igennem på en bordplade, der er drysset med mel. 
Den deles i 2 stykker. 
På bordpladen, der stadig skal være drysset med mel, rulles de ud til 2 ovale dejflader (a 35x25 cm). 
De lægges på hver sin plade med bagepapir. 
På hver af dem smøres abrikosmarmelade i et tyndt lag, frugten lægges på, og 1 brev vaniljesukker drysses over. 
 
C. De bages en ad gangen 20 minutter i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C) 
De serveres varme med flødeskum eller cremefraiche.
 
Pr. stk: 3 g protein, 3 g fedt, 26 g kulh, = 156 kcal 660 kj