Logo

Abrikos-brombær-focaccia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Abrikos-brombær-focaccia er en mere frisk og sødere udgave af den traditionellle focaccia, som vi normalt kender fra det italienske køkken.

 

Til 16 stykker: Tilberedning: 60 min. plus hævetid

 

130 g gær

2 dl lunken mælk

300 g hvedemel

30 g sukker

30 g margarine

½ tsk salt

600 g abrikoser

250 g brombær

80 g abrikosmarmelade

1 brev vaniljesukker

flødeskum eller cremefraiche

*

A. Gæren røres ud i lunken mælk.

Ælt det sammen med hvedemel, sukker, margarine og ½ tsk salt.

Lad dejen hæve i 20 minutter.

Abrikoser halveres, udstenes og skæres i både.

Brombær sorteres.

 

B. Dejen æltes igen grundigt igennem på en bordplade, der er drysset med mel.

Den deles i 2 stykker.

På bordpladen, der stadig skal være drysset med mel, rulles de ud til 2 ovale dejflader (a 35x25 cm).

De lægges på hver sin plade med bagepapir.

På hver af dem smøres abrikosmarmelade i et tyndt lag, frugten lægges på, og 1 brev vaniljesukker drysses over.

 

C. De bages en ad gangen 20 minutter i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C)

De serveres varme med flødeskum eller cremefraiche.

 

Pr. stk: 3 g protein, 3 g fedt, 26 g kulh, = 156 kcal 660 kj

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Camembert fritesCamembert frites er en klassiker fra menukortene i 70'erne. Enkelte steder serveres det...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os