
 
1 gulerod (125 g) 
3 dl vand 
250 g tørrede abrikoser 
250 g sukker 
3 blade husblas 
3 spsk koldt vand 
Pynt: 100 g tesukker
  
Den skrabede gulerod koges mør i vandet. 
De skyllede abrikoser overhældes med det vand, hvori guleroden er kogt 
og stilles koldt, til dagen efter. 
Da males både gulerod og abrikoser gennem kødmaskinen. 
Sukkeret smeltes i mosen, der koges 5-10 min. under omrøring. 
Den udblødte husblas røres i. 
Massen hældes på et fladt fad, der umiddelbart forinden er skyllet i 
koldt vand, og tørres i stuetemperatur 2-3 dage. 
Vend konfekten på sukkerstrøet pergament og tør på den anden side. 
Til sidst skæres konfekten i firkanter, der vendes i tesukker og gemmes 
i dåser med pergamentpapir mellem lagene. 
Der bliver ca. 65 stk konfekt.