
1 liter skummetmælk 
1 stang vanilje 
2 ½ dl  grødris 
½ dl  sukker 
2 ds  halve henkogte abrikoser a 500 g 
1 glas abrikosmarmelade 
2 cl. mørk rom 
røde og grønne cocktailbær 
rød pyntegelé i tube
  
Skummetmælken bringes i kog i en tykbundet gryde, kornene af vaniljestangen skrabes ud og kommes i gryden sammen med stangen. 
De skyllede, afdryppede grødris tilsættes. 
Der røres godt i gryden, til skummetmælken er kommet i kog. 
Risen koger under låg ved svag varme i ca. 30 min., eller til al mælken er 
opsuget i risene. 
Vanillestangen tages op og sukkeret røres i. 
En rund form skylles med koldt vand, og grøden hældes i og stilles til 
afkøling. 
Når grøden er helt kold, vendes formen ud på et stort fad, og grøden dækkes med de halve abrikoser. 
Abrikosmarmeladen røres lind med rommen og hældes ud over 
abrikoserne. 
Der pyntes med cocktailbær og gelé.