2 plader frossen butterdej a 70 g 
hvedemel til udrulningen 
8 friske eller henkogte abrikoser 
Kagecreme: 
2 æggeblommer 
4 spsk sukker 
¾ spsk majsstivelse 
2 ½ dl mælk 
kornene af ½ vaniljestang 
Overtræk: 
3 spsk æblegele 
Drys: 
lidt ristede mandelflager
De optøede butterdejsplader lægges ca. ½ cm ind over hinanden. 
Rul dem forsigtigt ud på et melet bord til dobbelt størrelse. 
Læg dejen i en tærteform på ca. 18 cm i diameter og tryk den op ad siderne, så den danner kant, men uden at den går istykker. 
Prik den med en gaffel og sæt den i ovnen på næstnederste rille ved 
210°C. 
Skrue straks ned til 200°C og bag den ca. 12 minutter, til den er sprød og gylden. 
Rør æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse. 
Bring mælken i kog med vaniljen og lad den koge ganske svagt i 2-3 minutter under omrøring, så vaniljesmagen rigtigt kommer ud. 
Pisk den kogende mælk i æggemassen og kom cremen tilbage i gryden. Rør til den koger, lad den koge 1-2 minutter og fjern så vaniljestangen. Bred cremen ud over den nybagte butterdejsbund. 
Skær abrikoser i halve og fjern sten og skind. 
Læg dem over cremen. Varm geleen i en lille  gryde og rør i den, til den er flydende og uden klumper. 
Bred den flydende gelé ud over abrikoserne. 
Rist mandlerne på en tør pande og strø dem på tærten, der serveres med iskold flødeskum.