1 stor høne 
100 g svesker 
2 dl vand 
2 spsk  sukker 
4 spsk  hvedemel 
salt, peber 
2-3 spsk  olie 
1 rød paprika 
2 ½ dl hvidvin 
1 ½ dl kraft fra hønen 
½ tsk  rosmarin 
1 løg 
lidt strimler citronskal 
2-3 faste pærer 
 
Kog sveskerne i vand tilsat sukker til de er møre. 
Del hønen i passende stykker. 
Tag rygben og brystben og kog kraft på dem. Vend hønen i hvedemel tilsat salt og peber.
Hæld olie i panden og steg stykkerne til de er gyldenbrune. 
Tag dem op.
Del paprikaen i strimler og steg dem i olien på panden. 
Hæld dem i en ovnfast form.
Rør resten af melet med vin og kraft fra hønen og hæld det i panden. 
Rør til det tykner.
Tilsæt 2 spsk  kraft fra sveskerne og rosmarin. 
Smag til med salt og peber.
Skræl løget og hæld den i panden. 
Tilsæt citronskal. 
Skræl pærerne og stik kernehusene ud. 
Skær pærerne i tykke skiver og hæld dem i panden.
Kog pærerne ca. 3 min. og hæld dem i formen sammen med saucen i panden.
Læg hønsestykkerne på toppen sammen med sveskerne. 
Læg låg på og sæt formen i ovnen ved 190ºC midt i ovnen i ca. 1 time.
Fjern løget og citronskallen før formen sættes på bordet. 
Server ris eller kartofler til.