(forrest på billedet, bagerst: Clafoutis med agen svesker, pærer, vanilje og stjerneanis - se opskrift)
 
225 g Agen svesker uden sten. 
1 ½ dl armagnac. 
8 æggeblommer. 
200 g sukker. 
1 l sødmælk. 
1 stang vanilje. 
1 dl piskefiøde. 
1 knsp. salt
 
Skær sveskerne i mindre stykker og ud blød dem i et døgn i Armagnac.
Vend dem rundt i skålen af og til.
Kom sveskerne i en blender næste dag eller hak dem til en grov masse.
Pisk æggeblommer og sukker.
Bring mælken i kog sammen med vaniljestang og salt.
Skrab vaniljekornene ud i mælken og hæld den over de piskede æggeblommer under kraftig piskning.
Varm cremen op under konstant omrøring, til den legerer ved 85°. 
Tag gryden af varmen og hæld den gennem en sigte over i en skål.
Rør svesker, Armagnac og piskefiøde i cremen og afkøl til stuetemperatur.
Indfrys derefter isen i en ismaskine eller lad den fryse til en grødet konsistens. 
Rør en gang imellem i ismassen under indfrysningen.