Piedej: 
325 g hvedemel 
225 g smør 
knap 1 dl koldt vand 
1 knsp salt 
Fyld: 
5-6 mellemstore  æbler 
1 spsk Maizena 
2 spsk vand 
2 spsk sukker el.  mørk farin 
½ tsk kanel 
¼ tsk stødt muskatnød 
15 g smør 
Pensling: 
1 æggeblomme 
2 spsk fløde (el.  mælk) 
Tilbehør: 
flødeskum el.  vaniljeis 
Smørret smuldres i melet, tilsæt salt og koldt vand og saml dejen hurtigt med let hånd. Læg dejen koldt en times tid. 
Del dejen i 2 dele. Rul den ene halvdel ud og beklæd en tærteform med 
dejen. 
Skræl æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk og skær æblerne i tynde snitter, der blandes med de øvrige ingredienser til fyldet. 
Fordel det over tærtebunden. Rul den anden halvdel af dejen ud, og dæk tærten med den. 
Tryk kanterne godt sammen og skær et par huller i dejlåget, evt. prik det med en gaffel, så dampen kan slippe ud. 
Pisk æggeblomme og fløde sammen og pensl tærten med det. 
Bages ved 200°C i ca. 35 min.
Serveres med iskoldt flødeskum eller blød vaniljeis.