210 g hvedemel 
110 g blødt smør 
75 g sukker 
1 æg 
1 tsk  revet appelsinskal 
1 spsk  friskpresset appelsinsaft 
 
Fyld: 
4 æg 
150 g sukker 
1 dl piskefløde 
1 tsk  reven citronskal 
1 dl citronsaft 
korn af ½ vaniljestang 
 
Desuden: 
2-3 spsk  sukker 
flødeskum til pynt
  
Ælt ingredienserne til dejen sammen og lad den hvile i køleskabet i ca. 
20 minutter. 
Pres dejen ud i en tærteform, der ca. er 26 cm i diameter. 
Bag bunden ved 175ºC i ca. 15 minutter på midterste rille. 
Pisk æg og sukker skummende og cremet. 
Tilsæt de øvrige ingredienser. 
Kom fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten yderligere 45 
minutter ved 175ºC. Afkøl tærten. 
Drys 2-3 spsk  sukker over, og stil tærten under ovngrillen et par min. 
Hold øje med tærten hele tiden så den ikke brænder på. 
Pynt tærten med flødeskum rundt langs kanten, og server evt. ekstra 
flødeskum til.