Dej:
150 g hvedemel
100 g smør eller margarine
2 spsk sukker
2 spsk cremefraiche 18% eller
½ sammenpisket æg (str. 3)
Fyld:
1 ds ananasmos i egen juice
(crushed ananas)
1 spsk majsstivelse
2 æggeblommer
2 spsk sukker
Marengs:
2 æggehvider
6 spsk sukker
Start med at smuldre det kolde fedtstof i melet, til det ligner reven ost. Det skal gå ret hurtigt, eller bliver fedtstoffet for varmt, og så er dejen svær at samle. Dernæst tilsættes sukker og dejen samles med sammenpisket æg eller surmælksproduktet.
Når dejen er æltet sammen til en glat og smidig klump, skal den pakkes i folie og hvile i køleskabet mindst 1 time, så melet kan opsuge væsken og smørret blive fast.
Fyld:
Kom ananasmosen i en gryde sammen med majsstivelse, æggeblommer og sukker og rør det godt sammen. Varm det op under omrøring til det tykner. Tag gryden fra varmen. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærte- eller
lagkageform hermed. Sørg for at dejen når lidt ud over kanten, og læg en strimmel alufolie indvendig langs dejkanten. Prik bunden med en gaffel og forbag den ca. 10 minutter ved 200 C. på midterste ovnrille. Fordel ananascremen i den forbagte bund. Pisk hviderne meget stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Fordel marengsen over ananascremen.
Bag tærten færdig på nederste ovnrille 20-25 minutter ved 160 C., til marengsen er gylden.
Tips:
Denne søde tærtedej bliver ekstra sprød, hvis man i stedet for cremefraiche eller æg bruger 2 spsk snaps eller rom.