Kagerne smelter på tungen og er perfekte til en god kop earl grey-te.
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
175 g most ananas fra dåse, drænet
Glasur:
200 g flødeost, blødgjort
175 g flormelis, sigtet
1 spsk citronsaft
1 tsk vaniljeekstrakt
50 g hakkede valnødder
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne undtagen ananas sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Rør ananas i.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Pisk langsomt flødeost og flormelis sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er cremet og blødt.
Tilsæt citronsaft og vanilje og pisk hurtigt, til det er blandet.
Smør glasuren på kagerne og pynt med hakkede valnødder.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i 2-3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Ananascupcakes med kokos
Følg basisopskriften.
Tilsæt 65 g kokosmel, når dejen er rørt sammen.
Ananascupcakes med chili
Følg basisopskriften.
Tilsæt 1 tsk finthakket chili uden frø, når dejen er rørt sammen.
Ananascupcakes med appelsin
Følg basisopskriften.
Tilsæt 2 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin, når dejen er rørt sammen.