Savner du sol og sommer her i de kolde vintermåneder, kan du få en bid af sol og varmere himmelstrøg med denne dejlige ananasdessert. Så virker sommeren måske ikke helt så fjern.
1 ½ dl vand
Saft af ½ citron
90 g sukker (1 dl)
1 stykke ingefær, svarende til en valnød, i tynde strimler
1 ananas (ca. 800 g)
Vanilieis
Bring vand, citronsaft og sukker i kog i en gryde.
Tilsæt ingefærstrimlerne, tag gryden fra varmen og lad ingefærlagen trække i 10 min.
Skær top og bund af ananasen og skær skrællen af.
Halver den og skær stokken ud.
Del hver halvdel på langs og skær ananasen i tykke stykker.
Hæld ingefærlagen over ananasstykkerne og lad dem trække i mindst 1 time inden servering.
Tips: Skiver af appelsin kan marineres i samme lage.
Bryder du dig ikke om ingefær, kan den erstattes af ½ stang vanille.
De marinerede ananas kan holde sig i køleskabet i et par dage.
Frugt pr. person: v. 4 personer ca. 200 g og v. 6 personer ca. 125 g