Den består af en kage i almindelig størrelse med en minikage ovenpå (med et cognacmarineret kirsebær indeni) og derefter pyntet, så den ligner en ananas.
12 stk. cupcakes:
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
185 g smør ved stuetemperatur
300 g sukker
3 æg
1 ¼ dl ananassaft
1 lille dåse ananas (moset og afdryppet, ca. 75 g)
75 g kokosmel
12 udstenede, cognacmarinerede kirsebær eller cocktailbær
Ananasglasur:
225 g flormelis
2 spsk ananassaft
gul frugtfarve
brun skriveglasur eller karamel til pynt
kandiseret ananas eller ananasslik til pynt
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Rør melblandingen i skiftevis med ananassaften.
Når dejen er jævn, vender du ananasmos og kokos i.
C. Fordel dejen i 12 papirforme i almindelig størrelse og 12 minisilikoneforme, så de er godt halvt fulde.
Bag de almindelige kager i 20-25 minutter og de små i noget kortere tid, eller til en tandstikker, stukket ind i midten kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
D. Vend de afkølede minikager ud af formen, og fjern en lille smule i midten.
Kom et cognacmarineret kirsebær eller cocktailbær i.
Ananasglasur: Bland flormelis og ananassaft, så du får en glat masse.
Tilsæt gul frugtfarve, og smør glasuren på de store kager.
Anbring en minikage ovenpå, mens glasuren stadig er blød, og glaser også den.
Pynt med brun skriveglasur, se side 15, eller karamel, så kagen kommer til at ligne en ananas.
Sæt et stykke kandiseret ananas eller ananasslik i toppen.