2 andelår 
200 g løg 
600 g kartofler 
100 g linser 
3 laurbærblad 
2 fed hvidløg 
1 øl, fx. skibsøl, mørk/lys gambrinus, påskeøl 
½ liter vand 
evt. hakket persille 
Del andelårene i to. Del herefter overlårene i to ned langs benet. 
Hak løgene. Skræl kartoflerne og skær dem i halvgrove stykker. 
Hak hvidløget fint. 
Brun lårstykkerne i en gryde. Kom løg, laurbær og hvidløg ved. 
Krydr med salt og peber. Tilsæt efter et par minutter øl og vand. 
Kog op og kog videre ca. 1 ½ time under låg til lårene er møre. 
Kom linserne og kartoflerne i grove tern ved og kog videre uden låg. 
Retten jævner let, og kartoflerne er møre. 
Anret på tallerkner og kom evt. persille på toppen.