Skærekage
150 g Apsikat 
250 g hvedemel 
150 g hasselnøddekerner 
1 tsk bagepulver 
2 revne appelsinskaller 
180 g smør 
1 vaniljestang el. vaniljesukker 
180 g sukker 
2 æg 
2 dl kulturmælk 
1 ½ dl appelsinsaft 
60 g sukker 
3 spsk rom/essens efter smag 
150 g abrikosmarmelade 
50 g Apsikat 
50 g valnøddekerner 
1 revet appelsinskal 
2 spsk appelsinsaft 
100 g flormelis 
1) Hak Apsikat og nødder. 
2) Riv skallen fra appelsinerne. 
3) Tilsæt vanilje bagepulver og hvedemel, bland godt. 
4) Rør smør og sukker, kom æg og mælken i, derefter melblandingen, og rør godt. 
5) Hæld dejen i en godt smurt form. 
6) Bag kagen ved 180° C i 45 min. 
7) Imens koges appelsinsaft og sukker op. 
8) Afkøles, og rom tilsættes. 
9) Kagen afkøles i formen. 
10) Sæt kagen i køleskabet i 2 dage, godt tildækket. 
11) Tag kagen ud af formen. 
12) Bland marmeladen og 3 spsk  vand og kog op. 
13) Pensl kagen med varmt syltetøj. 
14) Læg skiftevis apsikat og valnødder på kagen. 
15) Bland appelsinskal, saft og melis. Varm det let i vandbad og rør til glasuren er glat. 
16) Glaser kagen.