
 
En lækker chokoladedessert med et strejf af appelsin - det er
en let og festlig dessert - og så smager den himmelsk.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min. Ikke fryse-egnet. 3-4 personer
 
#
125 g mørk chokolade
1 pasteuriseret æg (½
dl) 
2 spsk sukker 
1 usprøjtet appelsin
1 dl mælk 
evt. 1 spsk
appelsinlikør 
Pynt: piskefløde 
*
 
Sauter skalotteløg
og hvidløg bløde i en stor gryde med smør. 
Krydr med salt og
peber og hæld vin eller vand ved. 
Giv det et opkog og
læg muslingerne i gryden. 
Lad dem dampe under
låg til de åbner sig ca. 5-8 min. 
Tilsæt hakket
persille og server i dybe skåle med citronbåde, fritter og sauce. 
 
Hak chokoladen
groft. 
Pisk ægget sammen
med sukker, fintrevet appelsinskal og appelsinsaft (½ dl). 
Varm mælken op til
lige under kogepunktet. 
Tag gryden af varmen
og smelt chokoladen i mælken. 
Pisk chokolademælken
i æggecremen og tilsæt evt. likør. 
Fordel cremen i 3-4
små glas og stil dem koldt indtil servering. 
Pynt evt. med
flødeskum ved servering. 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin