Appelsin og armagnac cupcakes
Kun for voksne! Kagerne spises en kold vinteraften foran pejsen - efter at børnene er lagt i seng ... 
 
18 cupcakes: 
225 g usaltet smør 
225 g sukker 
225 g hvedemel 
1 ½ tsk bagepulver 
4 æg 
2 spsk armagnac + ekstra til efter bagning 
Glasur:
200 g flødeost, blødgjort 
175 g flormelis, sigtet 
1 tsk appelsinekstrakt 
1 ½ tsk revet skal fra en usprøjtet appelsin 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme. 
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk  håndmikser, til dejen er lys og glat - det tager 2-3 minutter. 
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. 
Prik huller i kagernes toppe med en træpind og hæld ca 1 tsk armagnac over hver af dem. 
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist. 
Lav glasur: 
Rør flødeost i en skål med en elektrisk håndmikser, til den er let og luftig. 
Pisk flormelis i og rør i yderligere 1-2 minutter. 
Tilsæt appelsinekstrakt og -skal og bland det godt. Smør glasuren på kagerne. 
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
Cupcakes med chokolade og armagnac 
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g mørke chokoladeknapper, efter at dejen er rørt sammen. 
 
Cupcakes med mandler og amaretto 
Følg basisopskriften. Erstat armagnac med 2 spsk amaretto. 
Tilsæt 3 spsk malede mandler til dejen sammen med de andre ingredienser. 
I glasuren tilsættes 2 spsk hakkede mandler, mens appelsinsaft og -skal udelades. 
 
Cupcakes med hasselnødder og Kahlua 
Følg basisopskriften. Erstat armagnac med 2 spsk Kahlua. 
Tilsæt 3 spsk finthakkede hasselnødder til dejen sammen med de andre ingredienser. I glasuren tilsættes 2 spsk hakkede hasselnødder, mens appelsinsaft og -skal udelades.