6 store appelsiner 
1 dl appelsinsaft 
½ dl vand 
½ dl sukker 
1 ½ stang vanilje 
1 spsk lynghonning 
2 dl økologisk piskefløde (den er lidt tykkere end almindelig piskefløde) 
Skær skallen fra appelsinerne, idet man også fjerner den hvide hinde. Hold frugten i venstre håndflade og skær fileter af appelsinen fra hinderne med en lille, skarp kniv og kom fileterne i en skål. 
Skær alle 6 appelsiner ud til fileter. 
Pres saften af de tømte hinder ned i en skål og mål 1 dl af. 
Hvis det skal gå hurtigt, kan man bare skære appelsinerne i skiver. 
Kog sukker med vand og appelsinsaft til en sirup. 
Rør honning og vaniljekorn ud i den varme sirup og hæld den over appelsinfileterne. 
Salaten kan serveres med det samme eller marinere op til et døgn i køleskabet, godt tildækket. 
Hvis salaten har afgivet meget væde, så hæld noget af det fra inden servering.
Server piskefløden i en lille kande. Man hælder selv fløde over frugtsalaten. Vent et øjeblik; så tykner fløden. 
Variation: hvis desserten skal være sundere, kan man erstatte fløden med 2 dl økologisk kærnemælk eller tykmælk, rørt med 1 ½ spsk flormelis og 1 spsk fløde.
Man kan også undlade sukker-honninglagen og blande appelsinsaften med vaniljekornene alene.