Dej: 
300 g  hvedemel 
200 g  smør 
100 g  sukker 
1 æg 
 
Fyld: 
¾ kg  æbler 
1 spsk  hvedemel 
140 g  sukker 
50 g  brun farin 
1 tsk  kanel 
½ tsk  muskat 
50 g  rosiner 
75 g  mandler 
 citron revet skal og saft
½ appelsin revet skal 					 
Saml dejen og stil den koldt. Skold, smut og hak mandlerne. Bland de tørre ingredienser til fyldet sammen med den revne skal og mandler. Skræl æblerne og læg dem i koldt vand tilsat citronsaft. Del mørdejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden. Rul den store  ud og beklæd et smurt ovnfast fad el.  springform. Forbag ved 200ºC i 10 min. Fordel æblerne lagvist med sukkerblandingen i bunden. Kom smørklatter i mellem. Rul den anden del ud og læg på som låg.  Bag ved 200ºC i 20-40 min. til den er gylden og dufter. 
Serveres med creme fraice eller flødeskum