
Artiskokken er en tidselagtig staude, hvis blomsterhoveder
både er yderst dekorative og smager himmelsk. 
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. 2 personer. Er du alene
så halver portionen. 
 
#
2 store artiskokker 
½ citron 
5 stk hel sort peber 
2 hårdkogte æg 
2 spsk mayonnaise 
2 spsk cremefraiche 
1 tsk dijonsennep 
frisk basilikum 
salt og peber 
 
Tilbehør: brød 
*
SKÆR stok og top af artiskokkerne, og kog dem møre i
letsaltet vand med citronskiver og hele peberkorn i ca. 20 min. 
 
PIL og hak de hårdkogte æg. 
Rør dem sammen med mayonnaise, cremefraiche, sennep, hakket
basilikum, salt og friskkværnet peber. 
 
TAG artiskokkerne op, og vend bunden i vejret, så vandet kan
løbe af. 
Åbn bladene let, og fjern de inderste blade. 
Skrab trådene af bunden med en ske, og læg artiskokkerne på
to tallerkener. 
Fyld æggesalaten i artiskokkerne og server med brød. 
 
TIPS: Artiskokkerne spises ved at trække bladene af ét ad
gangen, evt. dyppe dem i dip, og trække kødet af med tænderne.
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin