
Den fineste forårssuppe, man kan tænke sig - med den herlige aroma fra friske asparges og med sprødstegt skinke og basilikum 
 
1 kg hvide asparges
30 g smør
1 tsk sukker
250 g kartofler
2 dl piskefløde
salt, peber, sukker og citronsaft
2 skiver parmaskinke
1 spsk olie til at stege i
8 basilikumblade
*
A. De hvide asparges skrælles. 
Skrællerne skylles, lægges i 1 liter letsaltet vand sammen med smør og , bringes langsomt i kog og står og trækker lige på kogepunktet uden låg i 15 minutter. Aspargesene skæres i skiver. 
Hovederne halveres på langs og lægges til side. 
Kartofler skrælles og skæres i terninger. 
B. Aspargessuppen hældes gennem en si. 
Den bringes i kog igen sammen med kartofler og aspargesskiver. 
Suppen koges under låg ved middel varme i 15-20 minutter. 
Det hele pureres meget grundigt. 
Suppen koges op igen med 2 dl piskefløde og aspargesspidserne. 
Lad den stå og små koge i 8 minutter. 
Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. 
C. Parmaskinken skæres hver i 3 stykker, som steges sprøde i 1 spsk olie på en slip let-pande. 
Basilikumblade skæres i smalle strimler. 
Server suppen med skinke og basilikum. 
Pr. portion: 7 g protein, 25 g fedt, 16 g kulh. = 312 kcal / 1313 kj
--

Jordbærhjerter
Denne dej med masser af chokolade i passer specielt godt til jordbærrene. 
Og bare synet kan jo få ethvert moderhjerte til at smelte ...
 
Til 12 stykker: 
150 g hvid overtrækschokolade + 30 g hvid overtrækschokolade
150 g smør
50 g pistacier
6 æg
80 g sukker
1 tsk appelsinskal, økologisk, revet
150 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
200 g jordbærsyltetøj
2 spsk appelsinsaft
400 g jordbær, friske
*
A. 150 g overtrækschokolade hakkes og smeltes i varmt vandbad sammen med smør.
50 g pistacier hakkes. 
Æg, sukker og appelsinskal røres cremet med elpiskeren i 8 minutter. 
Hvedemel og 1½ tsk bagepulver blandes og vendes i chokoladesmørret sammen med pistacierne. 
B. Dejen smøres ud på en plade (40x30 cm), som forinden beklædes med bagepapir, og bages i 15 minutter på 2. rille fra neden i den forvarmede ovn ved 200°C / varmluft 180°C. Kagen afkøles. 
C. Jordbærsyltetøj og appelsinsaft bringes i kog og gnides gennem en si. 
Jordbær skylles, gøres i stand og skæres i skiver. 
D. Stik 12 hjerter (ca. 8 cm lange) ud af dejen tæt ved siden af hinanden. 
Riv 30 g hvid overtrækschokolade. 
Hjerterne smøres med det siede syltetøj, og jordbærskiverne lægges tæt ovenpå. Kanterne drysses med chokoladeflagerne. 
Pr. stk.: 6 g protein, 16 g fedt, 31 g kulh. = 297 kcal (1244 kj) 
--
 
Tips: Er der ikke kommet danske jordbær, så køb udenlandske eller gem denne skønne opskrift ...