Mad i italienske farver kan kun betyde noget godt: tomater, mozzarella og avocado er et pragtfuldt skud vitaminer og evt lidt sprød bacon
500 g asparges
sukker
salt og peber
150 g cherrytomater
125 g mozzarella
4-5 stilke basilikum
4 spsk hvid balsamico
5-6 spsk (oliven)olie
1 avocado ca.160 g
*
A. Aspargesene skrælles, og de hårde ender skæres af.
De koges med en knsp sukker i letsaltet vand i 10-14 minutter, og vandet hældes fra.
Cherrytomaterne halveres.
Vandet hældes fra mozzarellaen, og den skæres i tynde skiver.
B. Basilikumbladene hakkes fint og blandes med balsamico, olie, 1 knsp sukker, salt og peber.
C. Avocadoen halveres, kernen fjernes, den skrælles og skæres på tværs i tynde skiver.
Tykke asparges halveres på langs.
Asparges, mozzarella og avocado rettes an på et fad.
Tomaterne lægges ovenpå.
Vinaigretten hældes over.
Læg eventuelt nogle basilikumblade ovenpå.
Pr. portion, 17 g protein. 52 g fedt, 12 g kulh. = 576 kcal (2418 kj)
BACON STEGES LANGSOMT
Hvis man vil have salaten lidt mere fyldig, tilføjer man noget bacon. For at så meget fedt som muligt smelter af, kommer man baconet på en kold pande og steger det langsomt. Derefter dryppes baconet af, så det overskydende fedt løber af.