Gigot d'aubergines (6)
Denne aubergineret kaldes »gigot«, fordi de steges hele på samme måde som lammekølle - spækket over det hele med hvidløgsskiver og ristet over trækul. Den samme ret kan let forvandles til en krydret mousse (se nedenfor) og serveres med sprødt brød til.
3 auberginer, skyllet og duppet tørre
6 fed hvidløg, strimlet på langs
1 kvist frisk merian, hakket
1 kvist frisk timian, hakket
olivenolie
1-2 citroner til anretningen
Forvarm ovnen (hvis den benyttes) til 180ºC. Stik huller overalt på auberginerne med en lille, skarp kniv, og pres en hvidløgsflis og lidt krydderurter ind i hvert snit. Gnid olivenolie overalt på aubergineskindet, hvorefter de grilles helt sorte på en barbecue eller lægges tæt ved siden af hinanden i en smurt bageform. Steges i ovnen, til de er møre (cirka 1 time). Skær dem midt over ved bordet, og server dem med et stænk olivenolie og en citron.
Som auberginemousse: samme ingredienser som før plus muskatnød, salt og peber.
Skær de stegte auberginer midt over, tag kødet ud med en ske, og læg det i en skål. Pisk det med nogle skefulde olivenolie, et drys muskatnød og et stænk citronsaft, til det får en kremet konsistens. Smag til med salt og peber.