
Avocado er fuld af næringsstoffer - essentielle olier, vitaminer og mineraler - der gavner kroppens nervesystem. 
 
12 cupcakes:
2 mellemstore avocadoer, skrællede og grofthakkede 
1 tsk citronsaft 
350 g hvedemel 
1 knsp salt 
1 spsk bagepulver 
2 æg, letpiskede 
2 ¼ dl mælk 
4 spsk ekstra jomfru-olivenolie 
4 spsk usaltet smør, smeltet 
1 ½ tsk revet skal fra en usprøjtet citron 
1 tsk friskkværnet sort peber 
 
Varm ovnen op til 200°C og smør en muffinform med 12 huller. 
Bland avocado og citronsaft i en skål, mos let med en gaffel. 
Bland mel, salt og bagepulver sammen i en skål. 
Pisk resten af ingredienserne sammen i en stor skål. 
Tilsæt mel blandingen og rør, til det er næsten blandet. 
Fold avocado i - pas på ikke at blande det for godt. 
Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter. 
Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist. 
Opbevar cupcakes i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
Cupcakes med avocado, citron og chili 
Følg basisopskriften. Tilsæt 1 spsk finthakket chili uden frø til æggeblandingen. 
 
Cupcakes med avocado og appelsin 
Følg basisopskriften. Erstat citronskal med 1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin. 
 
Cupcakes med avocado og tomat 
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk hakkede soltørrede tomater til dejen, efter at melet er tilsat.