Dette er en super nem is. Hemmeligheden er at bruge frosne bær. Men da Fødevarestyrelsen anbefaler at koge frosne bær, så bør du købe/plukke dine bær friske, skylle dem grundigt og fryse dem ned. De frosne bær køres i foodprocessor og tilsættes lidt fløde og ahornsirup - voila frisk is, helt uden E-numre! Og det tager mindre end 5 minutter. Det er da sund dessert der er til at forstå!
300 g frosne bær, fx kirsebær, hindbær, blåbær, brombær, eller dem alle!
1,5 dl piskefløde
1 dl ahornsirup
2 spsk citronsaft
2 spsk flormelis
30 g revet/hakket mørk chokolade 70 %
Mål alle ingredienser op til isen.
Kom de frosne bær i en foodprocessor sammen med flormelis.
Kør på max. hastighed ca. 20 sekunder.
Hæld fløde, citronsaft og ahornsirup i, og kør yderligere 10-20 sekunder, til isen har samlet sig og er lind.
Hav et koldt fad klar, og kom isen hurtigt i.
Sæt i fryseren, eller server med det samme med revet chokolade over.
Server gerne med friske bær.
--