Dej:
10 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
½ dl olie
2 dl yoghurt naturel
2 æg
50 g blødt smør eller margarine
1 pisket æg til pensling
Fyld:
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
300 g hakket lammekød
2 dl vand
2 spsk konc. tomatpuré
salt og groft kværnet peber
* Tilberedning
Kom 8-9 dl hvedemel i en skål sammen med bagepulver og salt.
Pisk æggene sammen med olie og yoghurten og rør det sammen med melblanding til en dej.
Kom til sidst resten af melet og små stykker af det bløde smør i dejen og ælt det godt sammen.
Fyld:
Pil og hak løg og hvidløg og svits løgene i olie.
Kom det hakkede lammekød i og brun det lidt, inden vandet hældes ved.
Smag til med tomatpuré, salt og peber.
Lad fyldet simre ca. 5-7 minutter uden låg, så lidt af væden koger ind.
Fyldet må ikke være for fugtigt.
Lav små boller af dejen, rul dem ud til cirkler og kom lidt af fyldet på.
Knib kanterne godt sammen om fyldet og sæt bollerne på bagepapir på en plade med sammenføjningerne nedad.
Eller rul bollerne ud til cirkler, kom lidt fyld på den ene halvdel af cirklen og fold den anden over til halvmåneformede börek.
Pensl med æg og bag dem midt i en 225°C varm ovn ca. 20-25 minutter, afhængig af størrelsen.
TIPS: De penslede börek kan drysses med birkes eller "jomfru i det grønne" før bagning.