På bare en halv time laver du denne lækre bøf med
urte-wokkede løg og frisk parmesanost.
• Mørbraden er det magreste stykke af oksekødet. Grillet.
• Parmesanost er så fyldig i smagen, at der kun behøves
nogle tynde flager.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Bøf med parmesan:
4 skiver oksemørbrad a ca. 150 g
1 tsk groftkværnet sort peber
1 dl tør rødvin
TIL LØGENE:
300 g små perle-, skalotte- eller forårsløg
1 spsk olie
2 spsk hvidvinseddike
2 tsk rørsukker
1 tsk frisk timian
TIL SERVERING: 60 g parmesanost
dampede grønsager
evt. sennep
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds kødet og bind evt. en bomuldssnor om hver bøf for
at holde dem sammen.
Gnid dem med peber og lad dem marinere i vinen i ca. 10 min.
2 Pil løgene og del dem hvis de er store.
Opvarm olien ved jævn varme på en teflonpande eller i
wokken, tilsæt løgene og brun dem i ca. 5 min.
3 Hæld vineddike, sukker og timian på og læg låg på.
Dæmp varmen og lad løgene simre ca. 10 min, eller til de er
møre.
4 Forbered grillen og opvarm kullene, til de er hvide eller
sæt elgrillen på højeste varme.
Pensl grillristen, eller en grillpande, med olie og grill
kødet 3-4 min. på hver side, alt efter hvor rødt det skal være.
5 Anret kødet på et serveringsfad.
Læg løgene ved siden af og drys tynde flager af parmesanost
over.
Server dampede grønsager og en god sennep til.
At høvle parmesanost går let. Anvend et rivejern eller en
skarp kniv.
Aller lettest går det med en kartoffelskræller.
Mellem byerne Modena og Parma ligger parmesanlandet - et
himmerrige for osteelskere! Parmesanost skal være så frisk som muligt og
serveres friskreven. I Italien anvender man parmesan til så mange retter, at
osten kaldes "det italienske køkkens ægtemand".
På italiensk hedder osten "parmigiano".
PR. PORTION: Energi: Kcal 288 = kJ 1209
Kulhydrat 8 g Protein 37 g Fedt 12 g (38%) Fibre 1 g