Nyd den raffinerede smag af en mør, saftig bøf gratineret
under et krydret tomat og mozzarella-ostedække. Festligt.
• Kombiner med varme eller kolde grønsager og byd et godt
brød til.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Gratinerede bøffer
4 møre oksebøffer à 125-150 g filet eller mørbrad
4-5 store bøftomater
1 løg
3 spsk olie
1 fed hvidløg
1 tsk oregano
½-1 tsk salt
¼ tsk groft kværnet sort peber
125 g (1 ost) mozzarella
* Fremgangsmåde:
1 Lad bøfferne få stuetemperatur, ca. 20 min.
Skold og flå tomaterne.
Del dem i kvarte og fjern kernerne.
Skær frugtkødet i små tern.
2 Pil løget og hak det fint.
Opvarm 1 spsk af olien og steg løgene blanke.
Pil hvidløget og pres det i.
Tilsæt tomaterne og lad dem simre med i ca. 5 min.
Krydr med oregano, salt og peber og stil til side.
3 Skær mozzarellaen i skiver og derefter i strimler (brug
evt. en æggedeler).
Varm ovnen til 250 °C eller tænd for grillen.
4 Opvarm resten af olien på en teflonpande eller grillpande.
Dup kødet tørt og steg (grill) det 3 min. på hver side,
krydr med salt og peber og læg bøfferne ved siden af hinanden i et ovnfast fad.
Hæld tomatsaucen over og drys med mozzarellastrimler og evt.
lidt friskkværnet peber.
5 Gratiner kødet i den hede ovn eller under grill 5-8 min,
til osten begynder at smelte.
Server straks.
Tips & råd
Placer grillristen i den rette afstand fra grillen.
Tyndere bøffer placeres højere oppe og tykkere længere nede.
Gratiner i mikroovn: Læg bøfferne i hvert sit fad og fordel
tomatsauce og ost ovenpå.
Gratiner ca. 2 min. pr. bøf ved 600 W.
Regn med at kødet bliver mere gennemstegt i en mikroovn end
i en almindelig ovn.
SERVERINGFORSLAG
Letstegte zucchiniskiver og et nybagt sprødt brød, gerne
grahams-baguette og et glas rødvin smager godt til.
PR. PORTION: Energi: Kcal 395 = kJ 1659
Kulhydrat 7 g Protein 40 g Fedt 23 g (52%) Fibre 2 g