 
 
Vi har her lavet den typisk tyrkiske kage baklava på en lidt
anderledes måde - vi bager den med cornflakes og ananas! • fillodej er et godt
alternativ til butterdej. 
• Denne dessert indeholder meget lidt fedt. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 9 stk. 
 
# Råvarer til Baklava med ananas 
1 dåse (400 g) knust ananas
2½ dl cornflakes 
1 dl tørrede abrikoser, hakkede 
½ dl sirup 
30 blade optøet fillodej 22x22 cm 
2 dl sukker 
½ dl honning 
smør eller margarine til formen 
rapsolie til fillodejen 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 200 °C. 
Smør en firkantet form, 22x22 cm eller større, med fedtstof.
Lad ananassen dryppe af. Gem saften. 
Bland ananas, cornflakes, tørrede abrikoser og sirup. Bland
godt. 
 
2 Læg fillodej-pladerne stablede på et plant underlag. 
Skær til så alle bladene er 22x22 cm. 
Dæk med plastfolie eller et fugtigt viskestykke så dejen
ikke tørrer ud. 
 
3 Pensl et fillodejblad med rapsolie og læg det med den
smurte side opad i bunden af formen.
Fortsæt med at pensle og lægge fillodejplader i formen til
der er 10 stk. 
Læg halvdelen af ananas- blandingen på. 
Pensl og læg yderligere 10 fillodejplader på. 
Læg resten af ananasblandingen på og derefter de sidste 10
fillodejplader. 
 
4 Snit 9 firkanter i det øverste lag af fillodej i formen. 
Stil derpå formen i ovnen og bag i ca. 30 min. 
Stil formen på en rist og lad kagen svale let. 
 
5 Bland sukker, honning og ananassaft i en gryde. 
Bring blandingen i kog ved jævn varme og lad det simre til
blandingen er jævn, ca. 2 min.
Hæld blandingen over kagen i formen og lad den blive helt
kold. 
Skær ud i kvadrater og server. 
 
Tips & råd 
 
 
fillodejplader findes i forskellige størrelser. 
Hvis pladerne ikke har den rette størrelse, skæres de til med
en skarp kniv. 
Dæk til så dejen ikke tørrer ud. 
 
 
Du kan også bage kagen i hjørnet på en bradepande. 
Tip bradepanden når ananas- og sukkerblandingen hældes på så
den bliver godt vædet. 
 
PR. STK.: Energi: Kcal 215 = kJ 903 
Kulhydrat 45 g Protein 2 g Fedt 3 g (13%) Fibre 1 g